Sanitat negociarà amb les comunitats autònomes l'atenció als 'sense papers'

El Ministeri durà a terme una reunió amb les regions el proper 2 de setembre per unificar criteris a tot l'Estat


El Ministeri de Sanitat convocarà la Comissió de Prestacions del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut el pròxim 2 de setembre per homogeneïtzar la forma en què les comunitats autònomes donen cobertura sanitària als ciutadans en situació irregular.

El govern espanyol proposarà a les comunitats autònomes un model d'atenció sanitària pública per als immigrants 'sense papers', que en cap cas inclourà la devolució de la targeta sanitària als ciutadans en situació irregular.

Segons ha publicat el diari El País, durant aquesta reunió es presentarà a les comunitats autònomes un esborrany del nou sistema, que podria incloure un document que acrediti els immigrants com a beneficiaris del sistema públic. Aquest tan sols tindria validesa en el territori expedit i s'hauria de renovar cada cert temps. L'objectiu seria garantir a aquest col·lectiu l'atenció sanitària completa (primària i especialitzada).

Aquesta iniciativa del govern espanyol arriba després que diverses autonomies governades pel PSOE hagin anunciat que retornaran la prestació sanitària pública als immigrants 'sense papers', i que s'hi hagi afegit la comunitat de Madrid, governada pel PP i Ciutadans.

El PP català proposa excloure'ls de la sanitat primària

El candidat del PP a la Generalitat de Catalunya, Xavier García Albiol, ha defensat aquest dilluns vetar l'accés a la sanitat pública als immigrants en situació irregular, amb l'excepció dels serveis d'urgències.

Aquesta proposta exclouria als migrants sense papers de bona part del catàleg de serveis sanitaris, començant per l'atenció primària, que a Catalunya encara es manté per a les persones que porten empadronades més de tres mesos, malgrat les restriccions del Govern central.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article